6 goals in 33 minuten, Nederland 7-0 Gibraltar

Op 31 maart, tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden, bezocht het Nederlands elftal Gibraltar. In de eerste helft scoorde Boguis om de impasse te doorbreken; in de tweede helft stopte Blind na een blessure, Luc De Jong scoorde, Depay scoorde een vrije trap, Wijnaldum, Mullen, Van der Beck, Depay scoorde en vervolgde de score. Na de hele wedstrijd versloeg Nederland Gibraltar met 7-0.
thailand albanië 3e mannen voetbal shirt 2019 zwart
In de thuiswedstrijd tegen het machtige Nederland hield Gibraltar in de eerste helft 40 minuten stand en miste het eerste doelpunt pas in 41 minuten, in de eerste helft maakte de tegenstander 19 schoten en stond alleen achter 0-1.
De kracht van Nederland is echter te eng: hoewel Gibraltar de eerste helft verdedigde, kon hij niet ontsnappen aan de tweede helft en werd hij opgehangen.

In de geschiedenis van het WK heeft nederland voetbalshirt drie keer de finale bereikt, maar werd helaas tweede. In 1974 en 1978 werden ze in de finale verslagen door respectievelijk West-Duitsland en Argentinië. In het WK 2010 streden ze met Spanje om het kampioenschap in de finale. Ze verloren doelpunten in de verlenging en verloren met 0-1.
In het WK 2014 speelde Oranje onder leiding van coach Van Gaal in de halve finales 0-0 gelijk tegen Argentinië, ze werden in de penalty shootout 2: 4 uitgeschakeld en misten helaas de finale.

Tag : Eredivisie